Lista de verificare a optimizării SEO pas cu pas

Lista de verificare pentru optimizarea SEO: de unde să începem? Începeți autopromovarea site-ului prin studierea instrucțiunilor speciale. Cunoștințele acumulate vă vor ajuta să promovați o resursă web fără a implica o echipă de specialiști. Acest lucru va economisi o mulțime de bani, dar va necesita mult timp și efort. Rezultatul depinde nu numai de eforturile dumneavoastră, ci și de informațiile utile primite. Va fi necesar să se elaboreze o strategie. Trebuie să știți în ce constă optimizarea SEO, care sunt factorii de clasare în motoarele de căutare, metodele de promovare pe Internet, avantajele și dezavantajele acestora.

De ce este nevoie de promovare a unui site web?

Succesul afacerii depinde în mod direct de optimizarea resursei. Astăzi, internetul este cea mai bună platformă de dezvoltare a oricărei afaceri. Munca corectă va atrage mulți vizitatori, aceștia fiind, de asemenea, potențiali clienți și cumpărători. Vânzările și veniturile vor crește. Aducerea site-ului de internet în top va avea un impact pozitiv asupra reputației afacerii în ansamblu: cele mai bune și mai de încredere site-uri în care puteți avea încredere sunt printre lideri. Merită să rețineți că SEO nu aduce rezultate instantanee. O muncă lungă, minuțioasă și în mai multe etape va arăta primele roade în cel puțin câteva luni. Termenii pot crește în funcție de volumul de muncă și de caracteristicile site-ului.

Optimizare SEO: pașii și etapele

Totul începe cu optimizarea tehnică a resursei Internet. Această muncă necesită grijă și diligență.
Optimizarea tehnică a site-ului include diverse puncte. Nici un pas nu poate fi sărit.

 • În primul rând, trebuie să elaborați o structură clară și ușor de înțeles. Utilizarea site-ului Internet ar trebui să fie cât mai simplă posibil.
 • Va trebui să creați un fișier robots.txt. Acesta este necesar pentru a evita indexarea anumitor pagini. De exemplu, dacă sunt foarte multe, iar conținutul nu contează din punct de vedere al SEO.
 • Este necesar să se realizeze o viteză rapidă de încărcare a site-ului. Resursele care se încarcă problematic pierd vizitatori, iar ratingul scade. O verificare specială gratuită vă va ajuta să lucrați cu viteza.
 • Securizați site-ul dumneavoastră de internet cu HTTPS. Acesta este unul dintre factorii importanți ai clasamentului.
 • Numărul optim de imagini și videoclipuri. Site-urile supraîncărcate dau adesea inconsecvențe în imagini și text în căutare.
 • Adaptați site-ul pentru smartphone-uri. Utilizarea unei resurse web de pe un telefon mobil trebuie să fie convenabilă.
 • De asemenea, trebuie să eliminați duplicatele.

Optimizarea tehnică a site-ului este fundamentul pe care se bazează toate activitățile ulterioare.

Definiți cheile

Găsiți cuvintele care vor conduce utilizatorii către site-ul dumneavoastră. De asemenea, este necesar să găsiți sinonime și cuvinte strâns legate de subiectul dorit. Examinați cheile concurenților. Cel mai bine este să includeți cuvântul-cheie și în adresa URL. Cheile trebuie să fie incluse și în anteturile H1, H2, în numele fișierelor de imagine.

Optimizare externă

Dacă sunteți interesat să vă optimizați site-ul de la zero, trebuie să vă uitați și la optimizare externă. Acesta este ceea ce va crește ponderea resursei în „ochii” motoarelor de căutare - lucrați pentru a construi masa de referință. Concluzia este că alte resurse leagă la site-ul dumneavoastră.

 • Colaborați cu site-uri de încredere cu subiecte similare.
 • Înregistrați resurse în directoare.
 • Organizați bloguri și forumuri.
 • Fiți activ pe rețelele de socializare.

După cum puteți vedea, optimizarea SEO pas cu pas este o sarcină destul de realizabilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să depuneți suficient efort și dorință.

Остались вопросы ? Будем рады на них ответить!
Lăsați un mesaj și vă vom contacta în curând!